Nascholing & Training

Verzuimbegeleiding bij arbeidsmigranten

In wisselende mate begeleiden (bedrijfs)artsen het verzuim van arbeidsmigranten. Sommige (bedrijfs)artsen spreken bijna dagelijks arbeidsmigranten en worden daarbij soms geconfronteerd met arbeidsomstandigheden en gezondheidsrisico's die extra aandacht van de (bedrijfs)arts vergen. Nederland zal in de toekomst wellicht steeds meer aangewezen zijn op de inzet van arbeidsmigranten. Voor de (bedrijfs)artsen is dan ook van groot belang om meer te weten over arbeidsmigranten, de werkzaamheden die zij zoal verrichten en de gezondheidsrisico's die zij lopen. Wellicht is het zelfs noodzakelijk een separate richtlijn op te stellen aangaande verzuimbegeleiding van arbeidsmigranten.
Putten

Doelgroep

(Bedrijfs)artsen werkzaam voor Salude Medisch Advies, ArGon Groep, .Bedrijfsartsengroep en Bedrijfsartsen-flex. Overige leden van de NVAB en rijksambtenaren.

Locatie

Kasteel De Vanenburg, Vanenburgerallee 13 te Putten

Data

20 april 2023 van 13:00 – 17:00 uur.

Inhoud

Zicht krijgen op de huidige sociaal en bedrijfsgeneeskundige situatie en de problematiek van arbeidsmigranten in Nederland. Inzicht in de knelpunten waaronder toegang tot zorg voor arbeidsmigranten. Is de problematiek dusdanig dat je voor deze groep een aparte (bedrijfsgeneeskundige) richtlijn zou moeten ontwikkelen? Zo ja, welke elementen zouden hier dan in moeten komen te staan.

Kosten

  • €  95,00 (excl. BTW)*

* Bedrag is inclusief arrangementskosten en accreditatie. We berekenen over alle kosten 21% BTW.

Accreditatie

3 punten, categorie Bedrijfsgeneeskunde – aangevraagd bij AbSg.

Geïnteresseerd?

Ben je geïnteresseerd in deze bijscholing neem dan contact op met Annemiek de With, via de mail info@bedrijfsartsengroep.nl of via ons telefoonnummer 088 – 2332330.

Deel deze training:

Meld u aan

Aanmelden voor een nascholing of training kan via onderstaand formulier. U ontvangt van ons altijd een bevestiging.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.