Het vakgebied is vooral erg breed. Naast specifieke bedrijfs- en sectoromstandigheden heb je te maken met aandoeningen van ieder specialisme op medisch gebied. Dat vereist dat je bij blijft op vele terreinen. En de ontwikkelingen gaan snel. In combinatie met voldoende tijd om zowel medewerkers, werkgevers, casemanagers als P&O’ers te adviseren zorgt het voor een zeer afwisselend beroep dat je veel energie geeft.

Daarnaast is het vak van bedrijfsarts goed te combineren met je sociale leven en gezin. Dat is ook heel prettig. Alleen in heel specifieke sectoren zijn bereikbaarheidsdiensten aan de orde, maar normaliter kent het beroep geen onregelmatigheid.

Ik werk erg graag samen met Bedrijfsartsengroep. Waarom? Ik kan mijn werk inrichten zoals ik dat zelf graag wil en krijg tegelijkertijd goede ondersteuning van fijne medewerkers op het gebied van planning en administratie, een goed werkend medisch dossier, en indien nodig hulp bij het vinden van passende spreekuurlocaties.”

Theo Buit ontwikkelde als bedrijfsarts een animatiereeks van tien video’s over Burn Out. Zie hieronder de inleiding. Alle video’s kun je op zijn eigen You Tube kanaal bekijken.